Barrierefreie Version
zuruck zur Standardansicht

Casa de Terapie Schiller pentru Copii cu Cerinţe Educative Speciale din Rezina

Context
La moment, în raionul Rezina din Moldova, sunt înregistrați mai mult de 200 de copii cu diagnoze diferite de dizabilitate. Datorită faptului că nu au nicio posibilitate de reabilitare la domiciliu, familiile trebuie să călătorească în alte orașe pentru a putea oferi tratamente si terapii necesare pentru copiii lor.

Ideea de a crea un centru regional de terapie a venit de la o familie din satul Pripiceni - Răzeși, care are un copil cu dizabilități. Numai în acest sat și alte 4 comunități aferente, există aproximativ 45 de copii cu nevoi speciale.

Obiectiv
Datorită sprijinului oferit de către D-na Jeannine Schiller, Hilfswerk Austria în Moldova în cooperare cu Administrația Publică din Rezina a putut realiza ideea de a deschide un centru de terapie regional în cadrul unei grădinițe locale din satul Pripiceni.

Activități
  • Înființarea unui centru de zi.
  • Lucrări de renovare (schimbarea ferestrelor și ușilor exterioare, construcția sistemului de alimentare cu apă, renovarea acoperișului clădirii).
  • Furnizarea simultană de servicii pentru 25-30 de copii pe zi (cabinet medical, kinetoterapie, cursuri de muzică).
  • Incluziunea socială a copiilor cu dizabilități.

Hilfswerk Austria International deja a sprijinit și / sau a înființat alte centre de reabilitare în Dubăsari, Tiraspol, Chișinău și Criuleni. Experiența acumulată pe parcurs va fi utilă pentru Centrul de Terapie din Rezina.

Informații adiționale despre proiect
Buget: 79.800
Durata proiectului: 12 luni
Donator: Jeannine Schiller, Consiliul Raional Rezina
 
Hilfswerk Austria in Moldova


Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 85, mun. Chisinau MD-2012, Republica Moldova

Tel.: +373 22 21 25 41,
Fax: + 373 22 21 25 54

E-mail: info@hwa.md
www.hilfswerk-austria.md