Barrierefreie Version
zuruck zur Standardansicht

Conferinta Zero

Reprezentanța Hilfswerk Austria International în Moldova se alătură la Conferința Proiectului Zero pe Politici și Practici Inovatoare pentru Persoanele cu Dizabilități din 27-28 februarie 2014, la sediul ONU din Viena, Austria

Din cei peste un miliard de oameni din întreaga lume care trăiesc cu dizabilități, majoritatea sunt excluși de la accesul echitabil la educație, ocuparea forței de muncă, asistența medicală și alte resurse. Barierele în mediul construit, transport, informații și comunicare, inclusiv TIC, precum și produsele și serviciile inaccesibile, îi împiedică să se bucure de aceleași drepturi ca și ceilalți.

O persoană nu se poate bucura de un drept al omului la care nu are acces. Sunt necesare soluții inovatoare și eficiente, care promovează și protejează în mod activ drepturile persoanelor cu dizabilități. Iar acele soluții care deja există, trebuie să fie răspândite în alte țări și regiuni ale lumii.

"Nu trebuie să reinventăm roata". Proiectul Zero a cercetat mai mult de 55 de soluții inovatoare din întreaga lume: politici și practici de succes existente care depășesc condițiile care acționează ca bariere pentru persoanele cu dizabilități în a se bucura de drepturile lor fundamentale.

Pentru a discuta și a promova aceste soluții, Fundația Essl, Consiliul Mondial pentru Viitor și Centrul Fundației Europene și-au unit forțele, încă o dată, pentru a convoca o conferință internațională la Viena.

Conferința urmărește să consolideze angajamentul tuturor părților implicate de a proteja, respecta și promova drepturile persoanelor cu dizabilități, mai ales pe timp de criză.

Delegația Hilfswerk Austria în Republica Moldova, va lua parte activă la eveniment, prin introducerea exemplelor de contribuție la îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova, în special în rândul copiilor și tinerilor.
 
Hilfswerk Austria in Moldova


Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 85, mun. Chisinau MD-2012, Republica Moldova

Tel.: +373 22 21 25 41,
Fax: + 373 22 21 25 54

E-mail: info@hwa.md
www.hilfswerk-austria.md