Barrierefreie Version
zuruck zur Standardansicht

Educație civică și alegeri

Eu votez pentru că...
Aspirația Republicii Moldova spre o societate democratică necesită sprijin din diverse programe care ar promova educația alegătorilor atât în rândul adulților cât și a tinerilor, cu scopul de a consolida cunoștințele și gradul de conștientizare a importanței participării la alegeri pentru viitorul țării.

Obiectivul general al proiectului a fost consolidarea capacităților și sporirea cooperării între ONG-urile din Moldova pentru educarea și mobilizarea alegătorilor moldoveni să participe la alegerile parlamentare din 2009.

Principalele activități desfășurate au vizat: organizarea exerciţiului de simulare a alegerilor în 6 centre raionale şi 12 comunități rurale din regiunile selectate, precum și organizarea a 10 ateliere de lucru în alte 10 raioane ale țării pentru cel puțin 200 de ONG-uri din Republica Moldova, cu scopul diseminării metodologiei de simulare a alegerilor la nivel naţional.

În total, proiectul a implicat 36 formatori calificați din Cimișlia, Cantemir, Rezina, Ungheni, Soroca, Edineț instruiți în facilitarea metodologiei de simulare a alegerilor. În plus, aproximativ 540 de tineri din 18 comunități, și circa 1.800 reprezentanți ai comunităților rurale, s-au implicat în activitatea proiectului. Aproximativ 200 de reprezentanți ai ONG-urilor din întreaga țară au participat la exerciţiul de simulare a alegerilor, ateliere de lucru aferente, precum și campanii locale desfăşurate înainte de alegerile din 2009, care au contribuit la creşterea implicării civice și a semnificației participării la vot în Republica Moldova.

Partener: Centrul de Training “CMB”

www.hilfswerk-austria.md/euvotez


 
Hilfswerk Austria in Moldova


Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 85, mun. Chisinau MD-2012, Republica Moldova

Tel.: +373 22 21 25 41,
Fax: + 373 22 21 25 54

E-mail: info@hwa.md
www.hilfswerk-austria.md