Barrierefreie Version
zuruck zur Standardansicht

Instruire profesională

Centrul de Instruire Profesională
Un centru de instruire profesională a fost deschis de către Hilfswerk Austria în Moldova în cadrul proiectului "Vocational Education and Rural Development", finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA). Obiectivul principal este de a instrui tineri în specialitățile cele mai solicitate în regiune.

Centrul de Pregătire Profesională Tehnică pentru instruire în domeniul agriculturii
În cadrul acestui proiect, în s.Grigorăuca a fost construit un centru de instruire, capacitatea anuală a căruia depăşeşte numărul de 80 tineri. Acesta este unicul centru de instruire superioară din raion. Unii dintre studenţii care sunt instruiţi în acest centru sosesc de la o distanţă mai mare de 60 km. Centrul a fost pe deplin echipat și renovat, iar personalul calificat a fost recrutat și instruit. După 5 ani de activitate, centrul a fost preluat de către Consiliul Raional Sîngerei, care va asigura sfera de aplicare a destinației centrului.

Cursuri de instruire:
  • Agricultură şi mecanisme agricole
  • Prelucrarea metalelor
  • Radio mecanic
  • Cusătorie
  • Calculator /Contabil.

Pe lângă aceasta, se efectuează şi o serie de activităţi sociale (formarea abilităţilor şi competenţelor de viaţă, susţinere psiho-socială oferită familiilor vulnerabile, alimentarea în şcoli, clase de muzică şi dansuri, evenimente).

Studenţii la fel beneficiază şi de susţinere în vederea angajării în câmpul muncii. Mai mult de jumătate din absolvenţii anului trecut la momentul de faţă sunt angajaţi.
 
Hilfswerk Austria in Moldova


Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 85, mun. Chisinau MD-2012, Republica Moldova

Tel.: +373 22 21 25 41,
Fax: + 373 22 21 25 54

E-mail: info@hwa.md
www.hilfswerk-austria.md