Barrierefreie Version
zuruck zur Standardansicht

Schimb de cunoştinţe cu Austria privind prestarea serviciilor sociale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi

În perioada 25-30 septembrie 2011, cu sprijinul Fundaţiei ERSTE, a fost organizată o vizită de studiu în Austria pentru membrii reţelei centrelor de zi şi a instituţiilor rezidenţiale (inclusiv din regiunea transnistreană). Vizita a avut ca scop creşterea capacităţilor membrilor reţelei în furnizarea serviciilor sociale bazate pe standardele UE, oferirea oportunităţilor de schimb pentru cooperarea internaţională, precum şi promovarea parteneriatului.

Agenda vizitei a inclus schimbul de cunoștințe cu privire la atelierele de formare profesională pentru persoanele cu dizabilități și asupra oportunităților de incluziune socială a categoriei țintă pe piața muncii - principalele provocări și perspective au fost în mod explicit prezentate vizitatorilor moldoveni de către colegii austrieci. Printre instituțiile vizitate au fost Lebenshilfe, Spielothek, Bundesinstitut für Gehörlosenbildung, Jugend am Werk HORIZONT, Fundaţia ERSTE, Fonds Social Viena și altele.

Ca urmare a vizitei, conducerea centrelor reţelei a identificat direcțiile prioritare, competențele şi facilităţile necesare pentru a dezvolta terapii şi servicii specifice; a stabilit contacte cu colegii austrieci; a învățat ce provocări și perspective pentru activitățile viitoare necesită să fie luate în considerare în momentul introducerii unor noi servicii sau îmbunătățirea celor existente în Republica Moldova.
 
Hilfswerk Austria in Moldova


Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 85, mun. Chisinau MD-2012, Republica Moldova

Tel.: +373 22 21 25 41,
Fax: + 373 22 21 25 54

E-mail: info@hwa.md
www.hilfswerk-austria.md